Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Ο ΧΟΡΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ..ΠΡΙΓΚΗΠΕΣΑ ΜΟΥ!

Φανταστητε οτι ξυπνατε απο μια μεγαλης διαρκειας χειμερια ναρκη.
Η καθεμια παντα με τον τροπο της..αντικριζεις το προσωπο σου στον καθρεφτη και παρατηρεις ολες τις ανεπαισθητες αλλαγες που αφησε ο χρονος αλλα για πρωτη φορα δεν σε πειραζει!
Δροσερο νερο πανω σου και απολαμβανεις αυτην την αισθηση που πιστεψες εσθαλμενα οτι σε ειχε εγκαταλειψει!Η δυναμη της ειναι τοση που κρατας τον αερα μεσα στα πνευμονια σου μηπως ετσι καταφερεις να κρατησεις το κορμι σου σε αυτην την διασταση.Ολα μα ολα γυρω σου,στροβιλιζονται τοσο ομορφα και απολυτα εναρμονισμενα με την μελωδια που δεν λεει να κοπασει μεσα στο κεφαλι σου..
Κοιτας πισω σου και συνειδητοποιεις οτι κανεις δεν προκειται να σε τρομαξει ξανα,τα φαντασματα ειναι πλεον φιλοι σου,σου χαμογελανε..Κουνανε το κεφαλι τους σαν να σου λενε..εισαι ετοιμη πια ,εμαθες ,δεν μας χρειαζεσε!Τους χαμογελας και εσυ με την σειρα σου γιατι το ξερεις ..τα δεκανικια που τοσο καιρο κουβαλουσες γινανε φτερα πολυχρωμα ετοιμα,πανετοιμα να σε ταξιδεψουνε σε μερη που ειχες πολυ καιρο να αντικρυσεις.
Ενας πρωτογονος φοβος σε κατακλυζει για μια στιγμη,κοντοστεκεσαι και αφουγραζεσε ...
Αλλα οι αμφιβολιες ειναι τοσο αδυναμες μπροστα στο φως που πηγαζει μεσα απο τα ματια σου,θελεις να κλαψεις και να γελασεις ταυτοχρονα,θελεις να χορεψεις μεσα στους αδειους δρομους με τα χερια ψηλα χαιρετωντας τη βροχη που σε χαιδευει,θελεις να γινεις ενα με την θαλασσα ..γυμνη χωρις περιορισμους, οπως γυμνη και ΕΛΕΥΘΕΡΗ ειναι πια η ψυχη σου.
Το θαυμα ειναι εδω,ηρθε χωρις ειδοποιηση,χωρις τυμπανοκρουσιες,χωρις πυροτεχνηματα,αλλα με ενα μαγικο χαλι που σε ανεβασε τοσο ψηλα που δεν ξερεις αν θα κατεβεις ποτε κατω η αν θελεις να σταματησεις να πετας οσο και αν ζαλιζεσε!
Το κορμι ...τα γραναζια του,παιρνουνε φωτια καιγοντας παλια σεντονια και φωτογραφιες κενες! Ολα τα αψυχα πραγματα γυρω σου αποκτουνε ζωη,ανεπαισθητα, γιορταζοντας μαζι σου τα καινουργια σου γενεθλια!
Ζητας συγνωμη απο τις μερες που καποτε σε πληγωσανε ..γιατι αυτες σε οδηγησανε εδω,σε ενα μεγαλειωδες ΤΩΡΑ,σε ενα τεραστιο ΘΕΛΩ και ΜΠΟΡΩ.Ψηλωνεις και αλλο,αψηφωντας νομους και φυσικη,ζωντας το παραμυθι που ολα ειναι πιθανα,οπου η καλη νεραιδα αναστηθηκε γιατι εγινες παιδι και παλι!
Δεν υπαρχουνε σταυροδρομια και διλληματα για το ποιον δρομο θα ακολουθησεις,δεν υπαρχουνε αυτοδιοριζομενοι δικαστες για το τιμημα που μπορει να πληρωσεις,δεν υπαρχει τιποτα αιχμηρο η ατσαλο η κακοφτιαγμενο στο οπτικο σου πεδιο.Οι γωνιες εχουνε λαξευτει πανεμορφα,τα αγκαθια εχουνε κοπει εδω και καιρο,τα θρυματισμενα κομματια τα πηρε ο ανεμος της νεας καταιγιδας αφηνωντας ασπιλο το μαρμαρο στον γλυπτη για την ιδιοφυη,μοναδικη διμιουργια του!
Ο χορος ξεκινησε Πριγκηπεσα μου!!!
Τα γοβακια μαλλον δεν τα χρειαζεσε,το φορεμα ειναι για πρωτη φορα στο νουμερο σου,τα μαλλια σου πιο λαμπερα και απο τον ηλιο ,τα ματια σου πιο καθαρα και απο το ξημερωμα ,τα βηματα τα ηξερες πριν γεννηθεις ...μπορεις να κατεβεις την σκαλα περπατωντας πανω στο κοκκινο χαλι και θα σε περιμενει εκεινος.. μαζι με την μαγεια που ειναι πλεον δικια σας.Δεν θα ζησετε σε κανενα πυργο,δεν θα πολεμησει ποτε καπου μακρια σου παρα μονο για σενα και αν ποτε το χερι του δεν κραταει γερα το δικο σου μην φοβηθεις ...σιγουρα θα ειναι για λιγο!
Δεν μετρας ξανα τον χρονο με ρολογια, με μεσημερια η νυχτες.Δεν υπαρχει μετρο,δεν υπαρχει ποσοτητα,ουτε αποχωρισμοι,ουτε επιστροφες ,ουτε καθετες σκεψεις,ουτε τελος η αρχη.Μονο αυτο που νιωθεις ΤΩΡΑ ,το οτι εισαι ζωντανη ,αναπνεεις και ξερεις τον λογο ,το γιατι που σε σκοτωσε καποτε και που σε ανεστησε ξανα.
Τιποτα δεν ειναι δικο σου ουτε καν οι σκεψεις σου ,αλλα υπαρχει εκεινη η στιγμη που το ΕΝΑ γινετε μεγαλειωδεις κτημα σου και εναποθετεται στο χρηματοκιβωτιο της καρδιας σου για παντα .
Αυτο δεν μπορει κανεις να σου το κλεψει,ουτε ο δημιουργος του,μονο η ιστορια και ο τελικος απολογισμος της.
Και μονο γι'αυτο ΑΞΙΖΕΙ να ΖΕΙΣ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: