Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΕΜ !!!

Και ξαφνου τα χερια μπλεκονται τοσο σφιχτα ,τρεμοντας απο φοβο, χιλιοστα πριν την επομενη ανασα που σε λιγο θα γινει ΜΙΑ.
Και ξαφνου τα φωτα που τρεμοπαιζουνε παιχνιδιαρικα μεσα απο το παραθυρο του δωματιου που εγινε ναος ,οργιαζουνε σπαζοντας ολα τα χρωματα που μεχρι τωρα γνωριζες,σε απειρα πυροτεχνηματα φωτιζοντας αυτη την μαγικη νυχτα, οπως μονο δυο πανσεληνοι μαζι θα ειχανε το κουραγιο να κανουνε!
Και ξαφνου το κορμι γινετε υγρη υδρογειος σφαιρα ,που περιστρεφετε μονο γυρω απο το ονειρο,χωρις πολους,χωρις βορρα,χωρις νοτο,χωρις συννορα και πρωτευσουσες..χωρις διαπραγματευσεις!
Και τοτε η γυναικα γινετε ξανα η Ιθακη και ο Οδυσσεας ο αντρας που αψηφα καθε Σκυλα και Χαρυδβη μπροστα στην ελπιδα για το φιλι της,την πηγη της,την επιστροφη στο προσκεφαλι της.
Το στηθος ανεβοκατεβαινει τοσο γρηγορα,φτανοντας τον Θεο,που χαμογελα λαμποντας ολοκληρος γιατι βλεπει τα παιδια του να ανοιγουνε για μια ακομη φορα την πορτα της Εδεμ.
Και ξαφνου οι φωνες σωπαινουνε,αποτομα χωρις προειδοποιηση,ανυσχυρες μπροστα σε δυο ανασες που δεν εχουνε κουραστει ακομα να σμιγουνε ψαχνωντας την λυτρωση.
Την στιγμη που ολα τελειωνουνε και αρχιζουνε ξανα,που περιμενεις το σκοταδι αλλα δεν ερχεται,που τα δειλα σου βηματα θα σε φερουνε και παλι εκει που ορκιστηκες οτι ποτε πια δεν θα ξαναπερπατουσες..μην προσευχεσε πριν κοιμηθεις,μην μετανοιωσεις για την υποσχεση που δεν κρατησες,μην κρυφτεις μπροστα στον καθρεφτη σου γεματος φτηνο ενθουσιασμο..
Η σωτηρια δεν θα ερθει παλευοντας να γινεις αυτο που με τοσο κοπο αποφευγεις!Και αν ολα ειναι μεσα στο μυαλο σου που ακομα προσπαθει να σε γνωρισει και να το γνωρισεις ,ολα τα υπολοιπα αποκτησανε πια δικια τους μηχανη που τρεχει με ιλιγιωδη ταχυτητα πανω στο κορμι.
Ενας χαρτης γεματος απο φλεβες που κοχλαζουνε,δαχτυλα που δεν σταματανε να αγγιζουνε,χειλη που ρουφανε καθε εκατοστο ζεστης επιδερμιδας,φωνες που ουρλιαζουνε γιατι πια δεν πονανε αφου το ναρκωτικο κυλαει μεσα τους!
Καποτε εψαχνες την γιατρεια μεσα στην λησμονια και την απαθεια και την βρηκες και την εζησες,αδιαφορα σφυριζοντας ,αμεριμνα περπατωντας μεσα σε ενα σπιτι αποστειρωμενο χωρις παθη χωρις ..ΦΩΝΕΣ!Καποτε αδειασες ολοκληρος με μια αποτομη κινηση που δεν ητανε δικια σου αλλα εγινε κτημα σου σκεπαζοντας με κιτρινα σεντονια τους καθρεφτες του χρονου!
Και η συνηθεια εγινε πρωινο ξυπνημα ,μαζι με το φερετρο που καθε βραδυ ξαπλωνες σε εναν υπνο διχως ονειρα, χωρις να ζητας τιποτα περισσοτερο απο αυτο που ηδη γνωριζες.
Δεν ξερω τι ειναι ο ερωτας και αν αυτη η τοσο μισιτη λεξη εχει τον απαιτουμενο ορισμο.Ισως δεν θελω να μαθω γιατι μπορει η αποκαλυψη να ειδη μια ανακαλυψη για μενα και αν δεν ειναι ..ποιος μεσα στην αμαθεια του θα με διδαξει πως να οδηγω με τα ματια κλειστα και τα χερια μουδιασμενα?
Ποιος θα μου απαριθμισει τους κανονες που κανεις δεν γνωριζει καθε φορα,ποιος θα τολμησει να γινει Θεος ωστε να ριξει τα ζαρια για να ξεκινησει το αρχεγονο παιχνιδι ? Ποιος δεν θα τολμουσε να ζησει αυτο το μισητο μεγαλειο διαλεγοντας την λογικη?
ΚΑΝΕΙΣ!
ΤΟΣΟ ΘΕΙΚΑ ΤΡΩΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΦΩΤΙΑ ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ..ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΘΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΣΤΑΓΜΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΘΥΤΟ ΝΑΙ ...ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ!!!

http://www.youtube.com/watch?v=0Gc5d8h5gt0

Δεν υπάρχουν σχόλια: