Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ..ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ!!

http://www.youtube.com/watch?v=OZVhaeX4-jA
Μπορω να απλωσω το χερι μου και να αγγιξω τα κυματα του Αιγαιου.Ο οριζοντας ειναι τοσο κοντα και συναμα τοσο μακρια και εγω,μενω παντελως ακινητη μπροστα στην αποκοσμη ομορφια της μητερα φυσης!Τα διαδοχικα χρωματα του δειλινου ερωτοτροπουν απληστα πανω στο κρεβατι του ουρανου,πανυγηριζωντας το τελος μιας ακομα υπεροχης μερας.Η αχορταγη ματια του ηδονοδλεψια κατοικει μεσα στο βλεμμα μου,χωρις να ντρεπετε..αφηνωντας τη φαντασια να εξαργυρωσει το εισητηριο στο ονειρο δωρεαν!
Πως να μην ερωτευτεις αυτον τον τοπο?
Πως να αρνηθεις το καλεσμα του?
Μια μυτη στεριας μεσα στο απεραντο γαλαζιο..στεκει πανεμορφα τοποθετημενο,περιμενωντας για μια ακομη φορα τους παλιους και νεους ταξιδιωτες,αστειρευτα γεματο απο την μοναδικη του φιλοξενια.
Δεν προκειτε να ξεχασω ποτε την στιγμη που ο ερωτας του με χτυπησε για πρωτη φορα.Το πρωινο μολις ειχε ξυπνησει και εγω μαζι του περιπλανιωμουνα στα σοκακια της Χωρας,οταν αντικρυσα.. το χειλος του γκρεμου!
Η Καλντερα της Σαντορινης με αγκαλιασε με τετοια δυναμη,κοβωντας αναπνοη και γονατα.Το απιστευτο ητανε μπροστα μου,με μια μοναδικοτητα χωρις προηγουμενο!Ασπρο και μπλε παντου,χωρις να γνωριζεις που τελειωνουν τα χερια της θαλασσας και που αρχιζουνε τα χαδια του ουρανου.Ο αργαλιος της φυσης,μεσα στους καιρους,διμιουργησε το αριστουργημα του,που ομοιο του δεν θα αντικρυσεις πουθενα.
Τα παντα μοιαζουν να αιωρουνται μαγικα,χωρις την βοηθεια καμιας οθαλμαπατης,το ενα πανω στο αλλο με πεζουλες φρεσκοβαμμενες,σκαλοπατια χιλιοπερπατημενα και καμπαναρια περηφανα να προσκυνουνε τον Θεο.
Καθε γωνεια της..η ελπιδα καθε καταξιωμενου φωτογραφου!
Καθε στιγμη της..η αχορταγη εμπνευση του ποιητη!
Καθε πετρα και τραγουδι..καθε χαμογελο και ενα καλωσηρθες!
Απεναντι,σκοτεινο και αγρυπνο μεσα στον ευαισθητο υπνο του,το ηφαιστειο με παρακολουθει,στελνωντας μυστικα τις δονησεις και τις μυρωδιες του,σφραγιζωντας την πληρη υποταγη μου.Μια ανευ ορων παραδοση των αισθησεων μου,αφου το ταξιδι δεν λεει να εχει τελειωμο.
Τα μεσημερια θα παρακαλεσεις την τυχη να ειναι συμμαχος σου,ετσι ωστε να απολαυσεις μεσα στα γελια και τα παρατραγουδα της παρεας,φρεσκο ψαρι και ουζακι διπλα στο φιλοξενο κυμα,μιας και το Αμμουδι αποτελει πια αναγκαιο συμποσιο.
Και ο ηλιος,δεν θα βρει αλλο βασιλειο,αλλο θρονο,αλλο στεμμα τοσο γεματο λατρεια και δεος περα απο τα απογευματα της πανεμορφης Οιας.Εκστασιασμενα,γεματος υπομονη θα περιμενεις να βουτηξεις μαζι του μεσα στον οριζοντα που φανταζει πιο ομορφος απο ποτε.
Ζαλισμενος απο τα τοσα χρωμματα και συγκινησεις και ικανοποιημενος απο τα δωρα που ανοιξες ολη την ημερα,θα θελησεις να γιορτασεις την νυχτα χωρις ορια ..μιας και ο Μορφεας δεν χωρουσε στις αποσκευες σου!Τοτε τα Θυρα,θα ανοιξουνε τις πορτες,τα ρολογια θα σημανουνε την εναρξη της φιεστας,η μουσικη θα αρχισει τον τρελλο χορο της και το φλερτ θα κανει δειλα-δειλα την εμφανιση του.Ολες οι γλωσσες θα γινουνε μια,ολα τα προβληματα θα κατεβασουνε ρολα,ολα θα γινουνε ενα μιας και τα κορμια εχουνε δικο τους κωδικα,δικια τους χωρα χωρις καθολου συνορα και νομους.
Το να καταγραψει καποιος αυτο που λεγετε Σαντορινη ειναι αδυνατο,οπως αδυνατο ειναι να αποδωσεις με λιγες λεξεις ολο το παθος και την δυναμη που βιωσες μεσα στην πρωτη σου αγαπη.
Και αν παντα ειμουνα μια τσιγγανα στην καρδια,χωρις να θελω να ανηκω πουθενα,περιπλανωμενη μεσα σε χαρτες αγνωστους,ψαχνωντας αδιακοπα καινουργιες συγκινησεις..αυτο το νησι με κερδισε ολοκληρωτικα,επιβεβαιωνωντας αυτους που ρητορικα λενε `Την Σαντορινη η' θα την μισησεις η' θα την αγαπησεις,δεν υπαρχει μεση οδο.
Νοιωθω τοσο τυχερη που γεννηθηκα σε αυτον τον ευλογημενο τοπο,σε αυτην την χωρα που η αλμυρα της θαλασσας την αγκαλιαζει συνεχως,που καποτε οι μυθοι κατοικουσανε στην κορυφη του Ολυμπου απολαμβανοντας νεκταρ και αμβροσια,που η λεξη κεφι δεν μεταφραζετε σε καμια αλλη ξενη γλωσσα με τον τροπο που μονο εμεις οι Ελληναρες κατεχουμε και ποτε δεν διαπραγματευομαστε,που ο ηλιος αγαπαει αυτο το κομματι του πλανητη οσο κανενα αλλο!
Για ολα αυτα και ακομα περισσοτερα ανομολογητα μυστικα μονοπατια που περπατησα εδω και θα τα φυλαω για παντα μεσα στην ψυχη μου..προσκυνω την ΖΩΗ!
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ περιπλανωμενοι ταξιδιωτες ..ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΝΕ ΦΟΡΕΣΟΥΝΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: