Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...


Θελωντας και μη καποιες φορες,δυστηχως η ευτυχως,ερχεσαι αντιμετωπος με ανθρωπους και στην συνεχεια με τις καταστασεις που οι ιδιοι δημιουργουνε,που σε αποσυντονιζουνε και δεν ξερεις πως να συμπερηφερθεις,πως να δειξεις στον αλλο ,οτι το συγκεκριμενο βαθος οσο καλα και αν μελετηθηκε,οσο καλα και αν χτιστηκε, δεν σου κανει, δεν το θελεις,δεν σου ταιριαζει ,ουτε στο οριζοντιο,ουτε στο καθετο.Οπως και αν το δεις δεν θα το αγοραζες ποτε,δεν θα επενδυες ποτε τις προσωπικες μετοχες σου.
Καποιες εικονες ειναι παρα πολυ φωτεινες και τραβηγμενες στην σωστη γωνεια,αλλα κατα ενα περιεργο τροπο..ΚΕΝΕΣ,χωρις ουσια και περιεχομενο.
Μονο προλογο,εναν ατελειωτο,καλοσχεδιασμενο,πανομοιοτυπο προλογο!
Και επειδη για τους περισσοτερους απο εμας η προσωπικη μας κλεψυδρα ειναι ανελεητη [η ετσι θελουμε να νομιζουμε ],ο χιλιοειπομενος προλογος, μας φτανει και μας περισευει.Aρα δεν υπαρχει και ο λογος να φτασεις στο κυριως θεμα,που και να ηθελες να το ανταμωσεις ,πολυ απλα δεν υπαρχει και δεν υπαρχει γιατι πολυ απλα δεν χρειαστηκε και δεν χρειαστηκε ποτε γιατι στα σημερινα παραμυθια κοιμασε στο πρωτο δευτερολεπτο! Δεν εισαι γεματος προσμονη ρωτοντας ..και ΜΕΤΑ και ΜΕΤΑ?
H κοκκινοσκουφιτσα δεν θα μαθει ποτε οτι δεν κανει να παρακουει τις συμβουλες της γιαγιας της,αντιθετος μπορει κατω απο την κοκκινη καπα της να φοραει δαντελωτο σεξι κορμακι απο τη Venus Victoria,τραγουδωντας περιχαρης ..λυκε λυκε ΕΙΜΑΙ εδωωωωωωω!
Kαι γιατι ο λυκος να μην κανει την δουλεια του? Αλλωστε αυτο εκανε και αυτο θα συνεχιζει να κανει ..και αν ειναι και μαστορας επι του θεματος,καλλιτεχνης στον προλογο,ας ντυθουμε ολοι κοκκινοσκουφιτσες στελνωντας ολα τα προβατακια μας [ιδεες,αρχες,αξιες ] προς φυλαξει,μιας και οτι συνηθιζετε ειναι εγγυημενο!
Δεν προκειτε ουτε κατα διανοια να σταθεις στις λεπτομερειες..και παλι δεν εχεις τον χρονο και την ορεξη να παρακολουθησεις ολη την παρασταση,το τελος ,τον ΕΠΙΛΟΓΟ.
Αλλα και παλι μπορει να το φανταζεσε,στα δικα σου μετρα και σταθμα,μεσα στα δικα σου καλουπια, που αν ο μη γενετο [που καποιες φορες..δεν γενετο] ο αλλος δεν χωραει ,θα κανεις τα ασφυκτικα μαγικα σου για να ζησει με το ετσι θελω την φαντασιωση σου στην χωρα του ΠΟΤΕ!
Δηστυχως το μονο που θα κρατησεις στα χερια σου,ειναι τα κομματια απο το θρυματισμενο καλουπι,γιατι εδω δεν εχουμε να κανουμε με την σωστη δοση δρασης και αντιδρασης,εδω εχουμε να κανουμε με το ετσι θελω και ετσι θα γινει,γιατι ο προλογος μου δουλευει ...ειναι πετυχημενος,εγγυημενος!
Και οσο οι ρωγμες γινονται μεγαλυτερες,τοσο πιο πολυ εμφανιζονται τα τρομερα δοντια και τα τεραστια νυχια,τοσο πιο πολυ γινεσε αορατος και αοσμος, τοσο πιο τεραστια και σκληρη θα γινει η πορτα που θα φας..
Aλλα το χειροτερο απο ολα ειναι να μην συνειδητοποιεις οτι πισω απο το δεντρο υπαρχει ενα ολοκληρο δασος .Πεισμωνεις και τρελενεσε και στο τελος κλασσικα παντα μετακομιζεις τις ευθυνες σου καπου αλλου,τοσο αλλου που ξεχνας ακομα και τα ψεματα που ξεφουρνισες στην προσπαθεια σου να δικαιολογησεις γιατι η μουρη σου δεν μοιαζει στο ελαχιστο με την γλυκητατη φατσουλα της γιαγιας.
Oταν εσυ ο ιδιος δεν θελεις να γινεις ερμαιο κανενος,πρωταγωνιστης σε παρασταση που εσυ δεν υπεγραψες ,λιονταρι που η θεση του δεν ειναι το κλουβι,ναυαγος σε ερημο και αφιλοξενο νησι και με τα χερια δεμενα,χωρις περιθωρια αντιδρασης γιατι ολα ειναι διαστρεβλωμενα και τακτοποιημενα με το γαντι..τι σκατα κανεις?
Tο να εισαι εποιπολαιος και ανωριμος,μενωντας μονο στην επιφανεια,στον αφρο,χωρις που και που να ξεμακρενεις με μακροβουτια γιατι μπορει να βαριεσε η μπορει και να φοβασε να αντιμετωπισεις το εδωλειο και το κατηγορητηριο της καθαρα προσωπικης σου μαλακιας..μην ψαχνεις για σημαδουρες!
Και πανω απο ολα,μην ξαμολας τις ερρυνιες πισω απο οπιοδηποτε αλλον περα απο τον εαυτο σου,ως τον μονο επιλογο που μπορεις να επιδειξεις,σε ενα απαραδεκτο δραμα,που απο θυτης εγινες ξαφνικα το θυμα.
Τωρα αν το κανεις για να το πιστεψεις μονο εσυ και ο ναρκισσιστης εαυτος σου εχει καλως,κανεις δεν προκειτε να σου αφερεσει αυτο το δικαιωμα. Μονο που αυτο το δραμα,φαρσοκομωδια,μαλακια η εστω το καθε ζωντανο σου δευτερολεπτο,καποια στιγμη δεν θα εχει θεατες,δεν θα κοβει αλλα εισητηρια,θα κατεβασει ρολλα!
Aλλα και παλι οι κοκκινοσκουφιτσες ειναι πλεον τοσες πολλες,αμετρητες και πολυ καλα δουλεμενες απο λυκους που οπως πολυ σοφα λεει και η παροιμια ..δεν θα αλλαξουνε ποτε!
Tι ειχαμε τι χασαμε? Ετσι μηπως και ο Ποσειδωνας ξυπνησει και αλλαξει ο καιρος και επιτελους βρουμε τον φαρο μας,αραξουμε,φυτεψουμε και περικοκλαδες και με την καταλληλη μουσικη υποκρουση ακουστει η φραση ..και ζησαν αυτοι καλα και εμεις καλυτερα...ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΗΤΕ ΤΩΡΑ ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: